Ağrı’dan Kayseri’ye 10 yaşında göç eden ve başladığı güreşte, ilk yıllarında katıldığı müsabakaları kaybetmesiyle hırslanan Azat Sarıyar, son 6 yılda 5 Türkiye şampiyonluğu, 4 Türkiye, bir de Avrupa üçüncülüğü elde etti.
Milli güreşçi Azat Sarıyar, spora ilk başladığı yıllarda kaybettiği müsabakalar sonrası hırslanarak çalışma temposunu artırınca başarıya ulaştı.
Ailesiyle Ağrı’dan Kayseri’ye göç eden Azat Sarıyar, güreşçi kuzeninin başarısı ve madalyalarına imrenerek 10 yaşındayken girdiği seçmelerin ardından Kayseri Güreş Eğitim Merkezi’nde spora başladı.
Azat Sarıyar, ilk 3 yılında katıldığı müsabakalarda başarılı olamasa da azmini yitirmedi. Hırslanıp çalışma temposunu artıran, antrenmanlar dışında da güreşçi kuzeniyle evde çalışan Azat, performans grafiğini yükseltti.
Katıldığı organizasyonlardaki başarılarıyla madalyalar kazanmaya başlayan 19 yaşındaki Azat, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılıp Türkiye’yi temsil etmek istiyor.
Milli sporcu Azat Sarıyar, yenilgiyi kabullenemeyen bir yapısının olduğunu söyledi.
AA muhabirine yaptığı açıklamada spora başladığı ilk yıllarda madalya kazanamamasının kendisini çok hırslandırdığını ifade eden Azat, “Yenilgiyi kabullenemeyen bir yapım var. Benimle aynı yaştaki kuzenimle gece, gündüz onunla güreş yaptık.Gecemizi gündüzümüze kattık, ağırlık çalıştık. Sabah 5’te kalkıp koşu yaptık. Allah da nasip etti, buralara geldik.” diye konuştu.
Güreşte 9’uncu yılına girdiğine ancak 6 yıldır katıldığı müsabakalarda madalyalar aldığına vurgu yapan Azat, 5 Türkiye şampiyonluğu, 4 Türkiye üçüncülüğü ve 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda da üçüncülük elde ettiğini dile getirdi.