Alettin Taşdemir'den Rahmi Koç'un Sözlerine Tepki
– Yağmur Emlak ve Sigortacılık sahibi Alettin Taşdemir, iş insanı Rahmi Koç'un Kürt kadınlarına ilişkin olduğu belirtilen açıklamalarına tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Taşdemir, söz konusu ifadeleri kabul etmediklerini belirterek açıklamaları kınadığını ifade etti. Taşdemir, Kürt kadınlarının toplumun, kültürün ve aile yapısının temel taşı olduğunu vurgulayarak, herhangi bir toplumsal kesimi hedef alan veya incitici olarak değerlendirilebilecek söylemlerin toplumsal barışa zarar vereceğini söyledi.
Taşdemir açıklamasında, "Kürt kadınları tarih boyunca emekleri, mücadeleleri ve toplumsal hayattaki rolleriyle önemli bir yere sahip olmuştur. Bu değerlere gölge düşürecek her türlü ifadeyi doğru bulmuyor ve kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kamuoyunda tartışma yaratan açıklamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Taşdemir, toplumsal hassasiyetlere daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, herkesin birlik ve beraberliği güçlendiren bir dil kullanmasının önemine dikkat çekti.
Öte yandan, konuya ilişkin farklı kesimlerden de açıklamalar gelmeye devam ediyor.







