ATSO Başkanı Saim Alpaslan: “Ağrı İçin Tarihi Fırsat”
Ağrı’da Cuma Günü Yoğun Program: Bakan Bolat ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Geliyor

Ağrı iş dünyası, bu hafta önemli bir ziyarete hazırlanıyor. Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Saim Alpaslan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Cuma günü Ağrı’ya geleceğini açıkladı.
Gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında kentte bir dizi program düzenlenecek. Heyet, ilk olarak çeşitli temaslarda bulunarak iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ATSO Toplantı Salonu’nda bir araya gelecek. Toplantıda bölgenin ekonomik gelişimi, ticaretin güçlendirilmesi ve yatırım fırsatlarının ele alınması bekleniyor.
Program çerçevesinde ayrıca önemli açılışlar da gerçekleştirilecek. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu adına yaptırılan konferans salonunun açılışı yapılacak. Bunun yanı sıra Ağrı Ticaret Borsası’nın ve TOBB tarafından inşa edilen 24 Derslikli TOBB Lisesi’nin resmi açılışları da gerçekleştirilecek.
Ziyaretin en dikkat çeken duraklarından biri ise yeniden yapılan Gürbulak Sınır Kapısı olacak. Bölge ticareti açısından stratejik öneme sahip olan sınır kapısının açılışıyla birlikte, dış ticaretin daha da canlanması hedefleniyor.
ATSO Başkanı Saim Alpaslan, özellikle iş insanları ve tacirlere çağrıda bulunarak, düzenlenecek toplantıya katılımın önemine vurgu yaptı. Alpaslan, toplantının karşılıklı fikir alışverişi açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek, bölgenin ihtiyaçlarının doğrudan yetkililere aktarılabileceğini ifade etti.







