UBK Heyeti Kılıçdaroğlu ile Görüştü: Basının Sorunları Masadaydı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uluslararası Basın Konfederasyonu heyetini kabul etti. Basın özgürlüğü, Medya Meslek Birliği, yerel basının sorunları ve CHP'deki yeniden yapılanma sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uluslararası Basın Konfederasyonu (UBK) Genel Başkanı Şakir Gürel ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede basın özgürlüğü, Medya Meslek Birliği çalışmaları, yerel basının ekonomik sorunları ve CHP'nin yeniden yapılanma süreci ele alındı. Kılıçdaroğlu, "Övgü kişiyi yoldan çıkarır, eleştiri ise düzeltir" sözleriyle yöneticilere önemli mesajlar verdi.
Basın Özgürlüğü ve Medya Meslek Birliği Masaya Yatırıldı
Uluslararası Basın Konfederasyonu (UBK) Genel Başkanı Şakir Gürel ve beraberindeki gazeteci heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'daki makamında ziyaret etti.
Görüşmede, Medya Meslek Yasası, Medya Meslek Birliği çalışmaları, basın özgürlüğü, gazetecilerin mesleki sorunları ve yerel medyanın karşı karşıya bulunduğu ekonomik sıkıntılar kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Yaklaşık 9 yıl önce gerçekleştirilen benzer görüşmeye de değinilen toplantıda Kılıçdaroğlu, basının güçlendirilmesine yönelik çalışmaları desteklediklerini ifade etti.
Kılıçdaroğlu: "Eleştiri Yöneticiyi Geliştirir"
Toplantıda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, demokratik toplumlarda özgür ve bağımsız medyanın vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.
Basın üzerindeki baskıların kaldırılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, kamu yöneticilerinin gazetecilerin eleştirilerine açık olması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Bir yöneticinin en çok ihtiyaç duyduğu şey sağlıklı eleştiridir. Övgü kişiyi yoldan çıkarabilir ama sağlıklı eleştiri olursa kişi kendisine çeki düzen verir. Siz bir kişiyi eleştirirken bunu sırf eleştirmek için yapmıyorsunuz. Ortada bir yanlışlık varsa yöneticilerin bunu görmesi ve düzeltmesi lazım."
Kılıçdaroğlu, valilerden kaymakamlara, belediye başkanlarından tüm kamu yöneticilerine kadar herkesin yapıcı eleştirileri dikkate almasının, aynı hataların tekrar edilmesini önleyeceğini ifade etti.
UBK'dan Yerel Basına Destek: DVT Haber Vurgusu
Toplantıda söz alan UBK Genel Başkanı Şakir Gürel ise gazetecilerin özellikle ekonomik açıdan ciddi zorluklarla mücadele ettiğini söyledi.
Yerel basının yüksek haber ajansı abonelik ücretleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını belirten Gürel, bu soruna çözüm amacıyla kurulan Demokrasi ve Sivil Toplum Haber Ajansı (DVT Haber) hakkında bilgi verdi.
Gürel, şu değerlendirmede bulundu:
"Anadolu yerel medyasının üzerindeki ağır mali yükleri hafifletmek ve sivil toplumun sesini daha güçlü duyurmak amacıyla Demokrasi ve Sivil Toplum Haber Ajansı (DVT Haber) kurulmuştur. DVT Haber ve UBK üyesi federasyonların bünyesindeki haber ajanslarıyla birlikte yerel basına nefes borusu olmayı hedefliyoruz."
CHP'deki Yeniden Yapılanma Süreci Hakkında Açıklama
Gazetecilerin CHP'de yürütülen yeniden yapılanma sürecine ilişkin sorularını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, parti içerisinde kapsamlı ve titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Her gelişmenin yakından takip edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, temiz siyaset anlayışı doğrultusunda gerekli adımların dikkatle atılacağını söyledi.
2018'den Bu Yana Devam Eden İş Birliği
Uluslararası Basın Konfederasyonu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kurumsal temasların geçmişi 2018 yılına dayanıyor.
İlk olarak TİMEF tarafından düzenlenen I. Anadolu Medya Çalıştayı ile başlayan süreç, yerel basının sorunlarının çözümüne yönelik temaslarla devam etti.
Son olarak gerçekleştirilen XI. Anadolu Medya Çalıştayı sonrasında yapılan bu ziyaret kapsamında, yerel medyanın yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri ve sektörün geleceğine ilişkin değerlendirmeler yeniden ele alındı.













